València viu este cap de setmana la festa de l’Any Nou Xinés

València viu este cap de setmana la festa de l’Any Nou Xinés

La ciutat de València celebrarà dissabte, 3 de febrer, l’Any Nou Xinés amb un seguit d’activitats culturals i lúdiques que permetran l’acostament a la cultura mil·lenària xinesa, que entra en l’any 4.722, l’any del Drac de fusta. Uns 10.000 ciutadans xinesos viuen actualment a la ciutat de València i l’àrea metropolitana.

El regidor de Relacions Institucionals, Juan Carlos Caballero, qui ha presentat este matí les activitats previstes en companyia del representant de l’Institut Confuci i del president de l’Associació d’Empresaris Xinesos de València, ha destacat les semblances entre les dos comunitats, entre les quals “l’amor pel foc, la pólvora, la pirotècnia, la seda i el vellut”. Per al regidor, “des de l’Ajuntament volem seguir contribuint a esta festa de germanor, de connexió, d’unitat entre dos socis i amics, la comunitat de xinesos que resideix en la nostra ciutat i en l’àrea metropolitana és molt important. Són al voltant de 10.000 que conviuen en la nostra ciutat, que han vingut a treballar, a formar part d’esta societat, a generar economia, a involucrar-se en el teixit social”. Segons Caballero, “no podem més que estar contents i orgullosos d’este exemple d’inclusió, d’este exemple de ser valencians nous que venen ací a treballar, a establir-se, que venen ací a formar la seua família”.

Per la seua banda, el responsable de l’Institut Confuci, Vicent Andreu, ha assenyalat que “la cultura xinesa sembla distant però és propera i col·laboradora” i “la celebració de l’Any Nou Xinés, la festa de la primavera, com l’anomenen ells, és la celebració més important de Xina, com les Falles per a la ciutat de València”.

Per la seua banda, el president de l’Associació d’Empresaris Xinesos de València, Zhou Lizhou, qui ha convidat la ciutadania a acudir als actes previstos, ha anunciat que “la cavalcada d’enguany serà acolorida i més llarga que d’altres anys” i “mostrarà la varietat i l’antiguitat cultural xinesa i també d’algunes de les seues províncies i regions”. Zhou Lizhou ha avançat que “la cavalcada s’obrirà amb un drac de foc perquè entrem en l’any del Drac, un animal venerat i un símbol de poder”.

Les activitats de l’Any Nou comencen dissabte, 3 de febrer, des de les 11 hores del matí, a la plaça de l’Ajuntament, on hi haurà activitats culturals i folklòriques. Ja de vesprada, i a partir de les 18 hores, l’onzena Cavalcada de l’Any Nou recorrerà el centre de la ciutat des del carrer de Pelai fins a la plaça de l’Ajuntament.

Dimarts, 6 de febrer, a les 18 hores, està prevista la conferència “Les tradicions de l’Any Nou Xinés” a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació mentre que dimecres, 7 de febrer, a les 17: 30 hores, hi ha el taller infantil “Manualitats del drac”. Dijous, 15 de febrer, a les 17:30 hores, hi haurà una conferència sobre “La influència del drac en la cultura xinesa” i, per últim, dijous 22 de febrer, a les 17:30 hores, hi haurà el taller infantil “Construeix el teu fanalet xinés”, també a la Facultat de Filologia.

Les celebracions de l’Any Nou Xinés estan organitzades per l’Associació d’Empresaris Xinesos de València amb la col·laboració de l’Ajuntament i l’Institut Confuci de la Universitat de València.

Operació de trànsit

L’Ajuntament de València ha previst un dispositiu de trànsit amb motiu de la festivitat. Així, estarà prohibit estacionar als carrers de Pelai, Vives Liern, Ermita, Julio Antonio i Matemàtic Marzal des de divendres, 2 de febrer, a les 22:00 hores. També a la zona de càrrega i descàrrega i d’estacionament de bicicletes del carrer de Xàtiva, enfront de l’estació del Nord i fins al número 10, així com a la zona de càrrega i descàrrega davant l’edifici de Telefònica de la plaça de l’Ajuntament i a la zona d’estacionament de bicicletes de la cantonada amb el carrer del Periodista Azzati.

Afeccions EMT

EMT ha planificat nous recorreguts este cap de setmana per la celebració de l’Any Nou Xinés al centre de València. Dissabte s’han dissenyat rutes noves en 24 línies pel recorregut dels actes des del carrer de Pelai fins a la plaça de l’Ajuntament. Totes les línies que habitualment circulen pel centre transitaran amb normalitat pel nou recorregut i se’n recomana l’ús davant del vehicle privat. Les rutes noves es poden consultar a la pàgina web d’EMT i als canals de difusió habituals.

Artur Part

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad
× ¿Quieres decirnos algo?