Pedro Carceller serà el mantenidor de l’exaltació de Toña Játiva com a clavariessa de les festes vicentines

Pedro Carceller serà el mantenidor de l’exaltació de Toña Játiva com a clavariessa de les festes vicentines

Pedro Carceller, advocat expert en drets humans i actual director general d’Inclusió i Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat Valenciana, serà el mantenidor de l’exaltació de Toña Játiva Ramos com a honorable clavariessa de les festes vicentines d’enguany. El tradicional i emotiu acte se celebrarà el dijous 25 de gener, a les 20.00 hores, en el Saló del Tron de la Capitania General de València.

“La delegada de Festes i Tradicions de l’Ajuntament de València, Mónica Gil, ha declarat que “Toña Játiva és una clavariessa exemplar, que ha demostrat un profund amor per les tradicions i festes de Sant Vicent Ferrer. Així com el seu compromís, la seua participació activa i la seua labor en la promoció i difusió d’esta festivitat tan representativa de la ciutat com són les festes vicentines”.

La Junta Central Vicentina ha sigut qui ha confiat les labors de mantenidor en Carceller, que ha treballat en els últims cinc anys com a tècnic d’intervenció i acompanyament en Càritas Diocesana de València primer i, posteriorment, com a advocat en Càritas Espanyola. En este últim lloc va ser el responsable d’incidència política en matèries de cooperació al desenvolupament i drets humans, polítiques d’ocupació i de cures de la institució. Pedro Carceller està becat pel Real Col·legi d’Espanya a Bolonya com a investigador doctoral a la Universitat de València i l’Alma mater Studiorum – Università di Bologna.

El mes de setembre passat, la Junta Central Vicentina va nomenar Toña Játiva Ramos com a honorable clavariessa de les festes vicentines 2024, per la seua “llarga trajectòria en les festes i tradicions de la ciutat de València”. Toña Játiva, nascuda en el Cabanyal i llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València, va ser fallera major de la falla Salamanca-Comte d’Altea en 1972 i, un any després, va formar part de la cort d’honor de la fallera major de València.

Toña Játiva està vinculada a la festa de Sant Vicent Ferrer per tradició familiar i ha sigut clavariessa major de l’Associació de la Pila Baptismal, altar del qual forma part. També forma part de l’Altar del Tossal, de l’Associació de Dames de Sant Vicent Ferrer i té una forta vinculació amb la festa de Sant Cristòfor, les festes de Sant Bult i el Crist del Grau, festes de les quals ha sigut també clavariessa major. És dama de la Reial Orde de Cavallers de Santa Maria del Puig, dama de l’Orde Eqüestre del Sant Sepulcre de Jerusalem i pertany a la cort d’honor de la Verge dels Desemparats.

Toña Játiva. Honorable Clavariesa de las Fiestas Vicentinas 2024

Artur Part

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad
× ¿Quieres decirnos algo?