Compromís detecta noves irregularitats en la contractació de la Cavalcada i ampliarà la denuncia a Antifrau per possible fraccionament i preus unflats

Compromís detecta noves irregularitats en la contractació de la Cavalcada i ampliarà la denuncia a Antifrau per possible fraccionament i preus unflats

La portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, Papi Robles, i el regidor de la formació valencianista, Pere Fuset, han denunciat en roda de premsa les noves presumptes irregularitats, que s’afigen a les ja reportades anteriorment, en la contractació de la Cavalcada de València per part del govern de la senyora Català. A més, la portaveu Papi Robles ha denunciat que ha sigut “la Cavalcada de les tres C: De cutre, de cara i de censura (en referència a tots els personatges valencians eliminats, les carrosses, nanos i gegants que no van participar i a la desaparició de l’ús de la llengua pròpia)”. Per a Robles el que es va viure la nit de Reis a València va ser “un destarifo i un exercici d’hipocresia. Res a vore amb la cavalcada que va vendre Català que faria”.FRACCIONAMENT DE CONTRACTESAixí, els representants de Compromís a l’Ajuntament de València han anunciat que la coalició valencianista ampliarà la denuncia a l’Agència Antifrau per irregularitats en la contractació de la Cavalcada de Reis. Fuset ha explicat que Català ha pagat un total de 33.396 euros a través de dos empreses diferents, amb el mateix administrador únic, per l’animació dels ninots unflables “clàssics manxecs”, que ja van eixir en la desfilada de la Feria d’Albacete, per un import tres vegades inferior i altres elements unflables que també tenen preus més elevats que els habituals en altres desfilades de les mateixes empreses.PREUS UNFLATSEn canvi, a la fira d’Albacete, el passacarrer de l’empresa consistent en els mateixos personatges va costar 4.719 euros en 2023, el que suposa que als valencians i valencianes ens ha costat el triple que a la ciutat manxega. “Sembla que els preus poden estar unflats, i mai millor dit”, ha explicat Fuset, qui també ha assenyalat que per un espectacle molt semblant, l’Ajuntament d’Aranda de Duero (Burgos) va pagar un total de 7.018 euros, també amb ninots unflables i també organitzat per una d’estes empreses el 2023.“Català té un problema amb la gestió d’esta ciutat i és evident que no està demostrant massa mirament en l’ús dels diners públics. El problema no és invertir diners en el Nadal, sinó que es gasten diners i que el resultat siga cutre i no allò que seria l’esperat d’eixa inversió”. Per això li exigim totes les explicacions necessàries”, ha asseverat Fuset.Fuset també ha donat a conèixer que alguns ballarins contractats en la cavalcada han fet arribar a Compromís la seua estranyesa perquè se’ls ha fet signar un document de “participació voluntària” per una activitat que l’Ajuntament sí que tenia contemplat contractar. “On han anat a parar eixos diners?”, s’ha preguntat el regidor valencianista.“A banda dels preus desorbitats i injustificables que suposa un sobrecost per a les arques municipals, des de Compromís València considerem que Català ha pogut incórrer en un possible fraccionament en la contractació dels unflables de la Cavalcada al tramitar un dels contractes com a artístic i altre com a contracte menor. Per això, demanarem els motius que han dut a tramitar d’una forma o d’altra”, ha especificat Fuset.Amb totes estes dades, Compromís ampliarà a la seua denuncia a l’Agència Antifrau i demana explicacions públiques a l’alcaldessa de València, María José Catalá. Cal recordar que Compromís va presentar una denúncia en Antifrau pel contracte de coordinació de la Cavalcada de Reis ja que, tal i com va explicar Fuset el passat mes, “hem detectat un cas de possible frau en la contractació amb indicis escandalosos que mereixen una investigació”, en referència a l’anunci en agenda pública municipal d’una reunió de la regidora de Festes amb el coordinador de la Cavalcada quan encara no s’havien demanat els tres pressupostos preceptius per a la seva contractació ni es comptava amb l’informe necessari dels tècnics municipals en què es diu quina proposta era la més econòmica. El 16 de novembre es va celebrar la reunió anunciada a l’agenda, mentre que els pressupostos no es van demanar fins dia 20 i no s’emet l’informe tècnic de valoració de les ofertes fins dia 30.

Artur Part

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad
× ¿Quieres decirnos algo?