Els Reis d’Orient recorreran els carrers de València en una cavalcada inspirada en contes tradicionals i escenes bíbliques

Els Reis d’Orient recorreran els carrers de València en una cavalcada inspirada en contes tradicionals i escenes bíbliques

“Un xiquet que llig serà un adult que pensa”. Este és el lema que il·lustrarà la cavalcada dels Reis Mags que recorrerà els carrers de València el divendres 5 de gener. “Els xiquets viuen pegats a les pantalles i considerem que cal recuperar eixa afició per la lectura, perquè ajuda a la creativitat i a la imaginació”, ha declarat este dimarts Mónica Gil, delegada de Festes i Tradicions i de Família, Joventut i Infància.

La cavalcada organitzada per l’Ajuntament de València estarà dividida en dos parts. La primera està dedicada a la lectura mitjançant la representació de diverses escenes “dels contes tradicionals de tota la vida, que hem volgut recuperar i així reviure eixe esperit tan innocent i tan infantil”, ha detallat Gil, qui ha afegit que “cada conte amaga una ensenyança moral, que llegirà un locutor quan la carrossa passe per davant del balcó de l’Ajuntament”. Agents de la Policia Local i de la Nacional, a cavall, obriran la cavalcada, seguits d’un gran llibre amb el lema “Un xiquet que llig serà un adult que pensa” i una escena del Quixot, on cinc elements de quatre metres representaran al seu creador i il·lustres personatges. Els més xicotets de la casa podran reconéixer en la desfilada a personatges com la Bella i la Bèstia, Aladino, Harry Potter, Blancaneu, la Bella Dorment, Ventafocs, la Sireneta i superherois de còmics emblemàtics.

La segona part serà de caràcter bíblic i litúrgic, ja que recollirà diversos passatges de la Bíblia com l’Anunciació, el naixement de Jesús a Betlem, l’adoració dels pastors, la matança dels innocents per Herodes i l’arribada dels Reis d’Orient amb or, encens i mirra. “Serà una representació respectuosa en una nit especial, per a reviure el vertader esperit de Nadal”, ha destacat Mónica Gil.

Arribada al port de València

A les 16.30 hores, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran acompanyats per 13 patges, per via marítima, a la ciutat de València a través d’un catamarà. Des de l’embull número 2 del port dirigiran unes paraules al públic congregat abans de dirigir-se al Palau de l’Exposició. Des d’allí partirà el festeig real a les 17.30 hores fins a la plaça de L’Ajuntament, a través del Pont dels Flors – Alcaldessa Rita Barberá i recorrent els carrers de Navarro Reverter, Porta de la Mar, General Palanca, General Tovar, la Pau, plaça de la Reina i Sant Vicent Màrtir. Es llançaran tres tones de caramels sense glútens.

Com a novetats, Mónica Gil ha ressenyat la participació de la cavalleria de la Policia Nacional, amb motiu del seu bicentenari, la tornada de carrosses patrocinades per empreses privades, la presència d’un autobús del Circuit Ricardo Tormo pel seu 25 aniversari i d’una carrossa dedicada a la Capitalitat Verda Europea 2024. Està previst que la capçalera de la desfilada arribe al voltant de les 18.15 hores a la plaça de l’Ajuntament. Les falleres majors de València de 2023 i les seues corts d’honor desfilaran en les seues respectives carrosses.

Seran les falleres majors de València de 2024 les que rebran, al costat de l’alcaldessa de València, María José Catalá, i la delegada de Festes i Tradicions, Mónica Gil, els Mags d’Orient en la tribuna, al costat de la resta de la corporació municipal i altres autoritats. Els tres Mags recrearan l’escena bíblica de l’Adoració davant el pesebre instal·lat en la plaça, vora les 20.30 hores. Es tracta d’un emotiu moment que l’actual equip de Govern ha volgut destacar, enfront d’anteriors edicions de la cavalcada.

A continuació, des del balcó municipal. Melcior, Gaspar i Baltasar dedicaran unes paraules al públic congregat i passaran posteriorment al Saló de Cristall, on rebran als xiquets i xiquetes que vulguen saludar-los a partir de les nou de la nit. Ses Majestats els regalaran simpàtics animals de peluix.

Per a presenciar la cavalcada de Reis, l’Ajuntament ha disposat 2.500 cadires al llarg del recorregut, des de Navarro Reverter fins a l’entrada de la plaça. Personal degudament identificat cobrarà el lloguer d’estes, per un cost de 4 euros, a partir de les 15.30 hores. Enguany s’han ampliat els punts destinats a persones amb mobilitat reduïda. En concret se situaran dos punts: Porta de la Mar (accés per carrer del Justícia) i la plaça de l’Ajuntament, (accés per carrer de la Sang). El públic en general podrà seguir igualment el recorregut des de les xarxes socials municipals, a través de dos pantalles gegants instal·lades en la façana del consistori i en un senyal pool de televisió que serà distribuïda als mitjans de comunicació.

 

Artur Part

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad
× ¿Quieres decirnos algo?