Catalá confia que “més de 100.000 xiquets i xiquetes amb els seus pares” visiten Expojove

Catalá confia que “més de 100.000 xiquets i xiquetes amb els seus pares” visiten Expojove

“Convide a tots els xiquets del món sencer a que vinguen a divertir-se i que s’ho passen genial”. Amb estes senzilles paraules, la fallera major infantil de València, Marina García Arribas, ha donat per inaugurada Expojove. Este dimarts ha obert les portes la tradicional Fira de la Infància i de la Joventut, que romandrà instal·lada al llarg dels 50.000 m² dels quatre pavellons de Fira València fins al pròxim 4 de gener de 2024. Expojove s’ha convertit en cita ineludible per a milers de famílies valencianes durant les festes nadalenques, un lloc on disfrutar amb més de 400 opcions diferents d’oci que enguany porta el lema ‘Feix teua el Nadal’.

L’alcaldessa de València ha presidit la inauguració del certamen, acompanyada per la regidora delegada de Família, Joventut i Infància, Mónica Gil, i les falleres majors de València 2024, María Estela Arlandis i Marina García, a més d’altres representants de la corporació municipal.

María José Catalá s’ha mostrat contenta perquè “s’ha ampliat espai i s’ha dotat de major contingut a Expojove”. L’alcaldessa, que confia que “més de 100.000 xiquets i xiquetes i els seus pares puguen vindre els pròxims dies”, ha destacat que “tots, des de xicotets, recordem la presència de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil i de l’Exèrcit”. Catalá ha reconegut la seua satisfacció per la presència de nou d’estos dos cossos de seguretat i de l’Exèrcit, que sempre ha estat en Expojove, perquè així “els xiquets són partícips de l’activitat essencial que desenvolupen les Forces i Cossos de Seguretat en un estat de dret i mereixen el major respecte i el major dels reconeixements”.

En el mateix sentit, la responsable municipal de Família, Joventut i Infància, Mónica Gil, ha destacat que “el pavelló de l’Exèrcit és el que més xiquets tenia, perquè estaven com a bojos per conéixer els tancs”. Per a la també delegada de Festes i Tradicions de l’Ajuntament de València, Expojove “és un esdeveniment perquè tothom gaudisca durant 10 dies d’una experiència única”.

Quatre pavellons amb activitats

La Regidoria de Festes i Tradicions ocupa per complet els 11.900 m² del pavelló 1 de Fira València, enfront dels 6.000 m² de 2022, i compta amb tallers per a totes les edats, circuit d’aventures, jocs de fusta i construcció. Així com jocs de pintar, uns originals cavallets de dracs amb el matrimoni Carrofil, un carrusel d’animals, i un espectacle visual de bombolles de sabó. També tenen un espectacle itinerant on La Gran Mamut ve del fred i poden conéixer als simpàtics Ogres, al mateix temps que poden veure una representació teatral de La Bella Dorment.

Quant al pavelló 2, en este espai se situen les entitats que depenen de l’Ajuntament, amb propostes divulgatives i d’entreteniment, com a Bombers i Protecció Civil, Policia Local, EMT, Joventut, Parcs i Jardins, on es destaca la Capitalitat Verda Europea 2024, Benestar Animal, Mercavalència, Neteja i Recollida de Residus Urbans, Devesa-Albufera i Turisme, així com la Junta Central Fallera (JCF), l’EMTRE i la Diputació de València.

El pavelló 3 acull la fira d’atraccions. En el pavelló 4, el públic pot gaudir al costat de la Comandància militar, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la regidoria d’Esports i la Fundació Esportiva Municipal (FDM), que organitzen en col·laboració amb les entitats esportives, una zona anomenada ‘Àrea esportiva’, que ocupa 4.000 m² amb la participació de 16 federacions d’esport (escacs, ciclisme, hoquei, karate, pilota valenciana, rugbi, patinatge, skate, tenis de taula, triatló, colpbol, billar, parkour, bàsquet adaptat, pàdel, tenis i judo).

Artur Part

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad
× ¿Quieres decirnos algo?