Compromís denuncia el cinisme de Català després de censurar els personatges valencians a la Cavalcada

Compromís denuncia el cinisme de Català després de censurar els personatges valencians a la Cavalcada

El regidor de Compromís a l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha explicat hui que la Cavalcada de Reis que preparen PP i VOX “és una mostra que a la censura sectària del PP i Vox cal sumar-li també el cinisme, la incoherència i la hipocresia”. Així ho interpreten des de la formació valencianista després de conèixer que la programació de la desfilada estarà centrada en pel·lícules Disney tot i la ja denunciada supressió dels personatges valencians que PP i Vox van justificar “per no ser elements bíblics”.

Així Fuset ha explicat que “no sabem en quins evangelis apareixen Aladin, La Bella i la Bèstia o Malèfica, que protagonitzen la Cavalcada de PP i Vox, però confirmem que censurar la Missatgera Caterina o el Sr. Carbó, a més de ranci i sectari és cinisme hipòcrita, esborrant una cavalcada amb identitat pròpia per una de marca blanca”.

Fuset ha recordat que “hi ha tota una generació de xiquets i xiquetes que han crescut amb la il·lusió de vore la Missatgera Caterina recollir les cartes pels barris, al Patge Miquel anunciar l’arribada dels Reis Mags, i Dolça o el Sr. Carbó preparar els regals”.

Fuset ha explicat a més que “estos personatges propis de València eren perfectament compatibles amb les escenes tradicionals com el naixement vivent, l’Àngel o Herodes que mai no van faltar a una Cavalcada que també comptava amb carrosses singulars -com la Bústia Reial i l’estrella- o una banda sonora pròpia que ara seran suprimides”.

Després de l’anunci de la seua eliminació per part del PP -confirmat per Vox després d’assumir la regidoria de Festes i Tradicions- Fuset va preguntar en un escrit carregat d’ironia si es pensaven suprimir també elements com els bombers o els clubs de futbol “en cas de no trobar-los als evangelis”.

A la censura se sumen ara -segons allò aprovat pel PP i Vox en Junta de Govern- la participació de “dracs, fades i princeses a més dels ja citats personatges Disney” en el que per a Compromís és “una mostra del sectarisme d’una Català obsessionada per esborrar el patrimoni festiu consolidat”.

REIS: OR, MIRRA I ANTIFRAU

Fuset també ha recordat que esta setmana ha denunciat davant l’Agència Antifrau la contractació de l’empresa coordinadora de la Cavalcada. A la seua agenda pública la regidora de Festes i Tradicions va confirmar que esta empresa estava treballant a la Cavalcada dies abans fins i tot de sol·licitar diversos pressupostos com marca la Llei. Cosa que per a Fuset només s’explica “com a part d’un frau de llei o des de la màgia”.

Artur Part

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad
× ¿Quieres decirnos algo?