Les festes de Sant Antoni ja tenen cartell anunciador

Les festes de Sant Antoni ja tenen cartell anunciador

El Saló de Cristalls de l’Ajuntament ha acollit este dijous la presentació del cartell anunciador de les festes de Sant Antoni 2024, que serà obra de l’artista Jesús Arrúe. El regidor de Falles, Santiago Ballester, ha exercit com a mantenidor de l’acte, en el qual s’ha donat a conéixer també el programa d’actes, una convocatòria que ha comptat també amb la participació de la responsable de Festes i Tradicions, Mónica Gil, i el regidor de l’Oficina de Benestar Animal, Juan Carlos Caballero Montañés, així com el president de la Germanor de Sant Antoni Abat, Rafael Garrote, i també de l’autor del cartell, l’artista Jesús Arrúe

Tal com ha explicat la delegada Mónica Gil, “presentem el cartell de la festa de sant Antoni Abat, o com popularment els coneixem a València, els ‘Antonianos‘, una festivitat que forma part de les nostres tradicions més arrelades, i que ens permet honrar i retre homenatge a este sant, patró protector dels animals i símbol de generositat i solidaritat”.

El regidor de Falles, Santiago Ballester, ha destacat l’arrelament de la festivitat de Sant Antoni a la ciutat, i el compromís de l’Ajuntament amb el manteniment i impuls de les tradicions. Ballester ha elogiat el treball del cartell anunciador i ha convidat tota la ciutadania a participar de les activitats que es duran a terme el pròxim mes de gener en el marc de la celebració d’esta festivitat, que es commemora cada 17 de gener.

El cartell mostra una imatge basada en la llegenda que narra com a Sant Antón se’l va representar el diable en forma de porc. L’autor mostra “una espècie de combat entre el bé i el mal, amb el negre característic propi de les obres d’Arrúe”. La regidora Mónica Gil, ha felicitat “ l’icònic artista valencià Jesús Arrúe, l’obra del qual ha sigut triada per a il·lustrar el cartell de la festa. Un artista que ha deixat empremta de genialitat a tot el món”.

El valencià Jesús Arrúe és un pintor, escultor i autor multidisciplinari, en el currículum del qual s’inclou la direcció artística de la València Fashion Week, o haver signat el primer grafiti indultat d’Espanya, que va ser traslladat al museu Centre del Carmen Cultura Contemporània de València. La seua obra es va popularitzar a nivell internacional quan la cantant Madonna li va comprar un quadre en 2019 («MadameX»), i va viralitzar una altra de les seues obres en compartir-la en les seues xarxes socials per a criticar la guerra de Rússia a Ucraïna.

L’obra de Jesús Arrúe es caracteritza per una pintura d’estil figuratiu i expressionista, influenciat per artistes reconeguts internacionalment com Lucian Freud, Francis Bacon o Egon Schielle. Es tracta d’un autor que empra des de tècniques clàssiques, amb materials com l’oli, l’acrílic, el pols de marbre, la tinta xinesa o el collage, a altres noves, com ara el grafiti o l’ús de pols de tòner, que l’ajuden a plasmar els matisos que cerca.

El pintor de les mirades

Conegut com “el pintor de les mirades”, Arrúe no sols pretén una fi estètica sinó també comunicatiu. Amb la seua art expressa idees, sentiments, emocions i la seua visió del món a través de les cares que pinta. Per als seus treballs s’inspira principalment en personatges de la música i el cinema, especialment de la dècada dels 80´s. En els seus retrats de persones busca plasmar l’expressió i els sentiments de la persona que pinta a través de les mirades apel·lant a l’emoció de l’espectador. Mentre que en les peces abstractes reflexiona sobre les seues vivències i el que ha marcat la seua existència. Una interpretació que aprofundix en els aspectes més humanistes de la societat.

La regidora de Festes i Tradicions, Mónica Gil, ha manifestat: “espere i desitge que este cartell que hui presentem siga una invitació a participar d’esta festa, a deixar-se portar per l’emoció i l’alegria que es respira en l’ambient, i a viure, al costat dels nostres animals més estimats, una experiència que ens enriquix com a societat i com a persones”.

Artur Part

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad
× ¿Quieres decirnos algo?