El Museu de la Setmana Santa Marinera acull l’exposició de fotografies “Dolor i goig”

El Museu de la Setmana Santa Marinera acull l’exposició de fotografies “Dolor i goig”

La mostra, que s’ha inaugurat esta vesprada i que porta per títol “Dolor i goig. Les emocions de la Setmana Santa Marinera”, recull 30 fotografies del fotògraf Antonio Cortés. A la inauguració han assistit la regidor de Festes i Tradicions, Mónica Gil; el president de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera, Carles Genís; l’autor, Antonio Cortés, i Gil-Manuel Hernàndez i Martí, director dels museus festius de València.

L’exposició reflecteix els sentiments i emocions que desperta la processó de l’Enterrament del Divendres Sant i l’alegria que es viu en la desfilada del Diumenge de Resurrecció. Les 30 fotografies reflecteixen el sentir, la fe i devoció dels qui participen en esta processó.

En esta ocasió, l’autor focalitza la seua mirada en les emocions més dominants en la Setmana Santa Marinera de València, concretament en el dolor i el goig, que fan acte de presència, respectivament, en la solemne Processó del Sant Enterrament de Divendres Sant i en la desfilada de Resurrecció. En la primera predominen el recolliment, la pena, la seriositat o la sobrietat. En la segona esclaten l’alegria, el somriure, la desimboltura i l’exuberància dels sentits lligats a la bona nova de la Resurrecció. Antonio Cortés capta la intensa vivència dels participants i espectadors, testimoni d’uns sentiments identitaris arrelats al Marítim i a la seua cultura, així com detalls dels trons i la imatgeria pròpia de la Setmana Santa Marinera.

Antonio Cortés és autor únic de 8 llibres i coautor de 5 llibres de fotografies sobre cultura festiva valenciana, entre elles la festa del Corpus. Ha col·laborat en un total de 26 llibres sobre festes valencianes, ha realitzat 11 exposicions i col·laborat en un total de 35 exposicions fotogràfiques. És també autor de diversos pòsters, fullets, estampes i tríptics així com en fotografies en diversos mitjans de comunicació. Antonio Cortés posseeix nombrosos premis i mencions que reconeixen la qualitat de la seua obra fotogràfica.

La regidor, Mónica Gil, ha declarat que “fruit de la seua sensibilitat i amor per les tradicions valencianes, Antonio Cortés ha aconseguit capturar amb gran mestratge tant el dolor com el goig que s’experimenten en la Setmana Santa Marinera, i que són emocions protagonistes en la solemne Processó del Sant Enterrament de Divendres Sant i en l’alegre desfilada del Diumenge de Resurrecció”.

Segons la regidor, “el nostre fotògraf focalitza la seua mirada en la representació d’estes processons i els personatges bíblics que amb il·lusió encarnen els membres de les confraries i germanors. Els carrers del nostre estimat Marítim són l’escenari privilegiat i singular d’estes processons on totes les generacions està representades, servint de testimoniatge intergeneracional i multicultural de la devoció i el sentir festiu”.

Per a Gil, “amb la seua cambra, Antonio Cortés es converteix en testimoni d’uns sentiments identitaris del Marítim com és la Setmana Santa Marinera i en una mostra de la cultura valenciana. Gràcies al seu talent, podem submergir-nos en esta tradició tan arrelada a la nostra ciutat i apreciar la bellesa de les emocions que desperta”.

Artur Part

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad
× ¿Quieres decirnos algo?