El cartell anunciador de la festa del Corpus d’enguany, obra de l’artista plàstic i dissenyador Eugenio Simó, evoca la cavalcada del convit. Esta imatge gràfica, que es presenta aquest dimecres, anima a la ciutadania a participar i gaudir d’esta celebració. A més la festivitat estarà acompanyada per la realització de diverses activitats divulgatives, que donen a conèixer els aspectes més desconeguts del Corpus.

El regidor de Cultura Festiva en funcions, Pere Fuset, ha afirmat que la presentació del cartell del Corpus “marca l’inici d’una festivitat que és la festa grossa de València” i suposa “un gran patrimoni” per als valencians i valencianes.

Fuset ha realitzat estes manifestacions en la vesprada d’este dimecres durant la presentació del cartell anunciador i calendari de la Festivitat del Corpus de 2023 en el Saló de Cristall de l’Ajuntament de València. També s’ha donat a conéixer el sext volum de la publicació ‘Els Papers del Corpus’, que cada any arreplega les xarrades divulgatives celebrades l’any anterior i que permet disposar d’una bibliografia que aprofundeix en el coneixement de la festa grossa.

En este sentit, el regidor en funcions ha explicat que, a més, la festa estarà acompanyada d’activitats divulgatives, “gràcies a les quals es poden conèixer els aspectes més desconeguts del Corpus”.

Respecte a la imatge que il·lustra el cartell d’enguany del Corpus, Pere Fuset ha indicat que el seu autor és Eugenio Simó Muñoz, artista plàstic i dissenyador amb més de vint anys d’experiència, que està especialitzat en identitat corporativa, disseny editorial i comunicació gràfica. Fuset ha destacat que amb el seu treball, “on evoca la cavalcada del convit, ens convida a gaudir del nostre patrimoni cultural festiu”.

Així mateix, el regidor de Cultura Festiva en funcions ha explicat que tant este cartell com la nova edició d’’Els Papers del Corpus’ es podran arreplegar en la llibreria municipal de la plaça de l’Ajuntament.

En esta ocasió i amb motiu de la festa del Corpus, també s’han organitzat les xarrades del cicle «De la festa, la vespra», on diversos especialistes aprofundiran en diferents aspectes de la festivitat. Així, la professora de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Universitat Politècnica de València (UPV), Lucia Bosch Roig, participarà amb ‘Las rocas del Corpus. Intervención realizada en 1959 por Luis Roig d’Alós’. Per la seua banda, el professor del departament ja esmentat anteriorment, Vicente Guerola Blay, i investigador de l’Institut Universitari de Restauració del Patrimoni de la UPV parlarà sobre ‘Les roques del Corpus de València. Una aproximació al seu estudi tècnic i estat de conservació’. Les dos xarrades tindran lloc dilluns que ve 5 i dimarts 6 de juny, a les 19.15 hores, al saló d’actes del Museu de la Ciutat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad
× ¿Quieres decirnos algo?
A %d blogueros les gusta esto: