La Casa de les Roques torna a obrir-se al públic després de finalitzar la rehabilitació integral

La Casa de les Roques torna a obrir-se al públic després de finalitzar la rehabilitació integral

La rehabilitació integral del Museu del Corpus-Casa de les Roques, immoble del segle XV, es va iniciar per a garantir la seua conservació i tots els elements del Corpus. L’actuació ha remodelat les cobertes de fusta de l’edifici, ha recuperat els colors originals de la porta i façana principal i ha tret, sorprenentment, a la llum restes d’arcs antics i evidències de pintures murals. A més, s’ha netejat en profunditat el recinte i la seua porta principal i s’ha instal·lat un nou sistema d’il·luminació.

D’altra banda, també s’ha reorganitzat l’espai expositiu de la planta baixa del Museu, on s’exposaran les peces del bestiari i gegants, així com altres elements al·legòrics (Sant Cristòfol, Cirialots, banderoles i altres elements festius) i les roques de la Trinitat i Sant Calze, mentre la resta de les roques es podran visitar en la Casa de les Roques.

L’horari de visita serà l’habitual del Museu del Corpus-Casa de les Roques, és a dir, de dimarts a dissabte de 10:00 a 14:00 hores i de 15:00 a 19 hores i els diumenges de 10:00 a 14:00 hores. Tots els dilluns romandrà tancat.

El Museu del Corpus-Casa de les Roques és un immoble de propietat municipal conformat per dos àrees connectades: la Casa de les Roques (segle XV) i l’edifici del Museu del Corpus (segle XVIII). La construcció de la Casa de les Roques va ser ordenada per Pere el Cerimoniós entre els anys 1435 i 1448, i sempre ha tingut per finalitat la guarda i protecció de les roques que històricament han eixit en la processó del Corpus, constituint uns dels edificis civils més singulars de la ciutat.

Artur Part

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad
× ¿Quieres decirnos algo?