L’Ajuntament prepara un programa d’actes per al Corpus que inclou exposicions, llibres, xarrades i concerts

L’Ajuntament prepara un programa d’actes per al Corpus que inclou exposicions, llibres, xarrades i concerts

L’Ajuntament de València prepara un seguit d’actes per celebrar enguany la festa del Corpus. Els festejos inclouen exposicions, xarrades, concerts i presentacions de llibres sobre la vivència de la festa grossa a la València del segle XVII.
Així, dimecres 31 de maig, hi ha prevista la presentació de les publicacions del Corpus, el cartell anunciador, el calendari i el sisé volum d’Els Papers del Corpus. La presentació de les publicacions se celebrarà al Saló de Cristall de l’Ajuntament de València.

Dijous, 1 de juny, es presenta al saló d’actes del Museu de la Ciutat el monogràfic El llibre de les representacions dels misteris del Corpus valencià a càrrec dels autors Francesc Villanueva, Raül Sanchis, Joaquim Martí i Vicent Pons. La publicació, editada per l’Ajuntament de València, recull el treball pluridisciplinari de diversos especialistes sobre els textos i la música de les representacions religioses de la València del segle XVII. En concret, el llibre versa sobre la còpia manuscrita que el músic Josep Gomar va realitzar al 1672 sobre els textos, la música i les didascàlies de la festa grossa en l’època.

Les activitats continuaran dilluns, 5 de juny, amb la xarrada “Les roques del Corpus. Intervenció realitzada al 1959 per Luis Roig d’Alós” a càrrec de Lucía Bosch Roig, professora de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Universitat Politècnica de València.

També dimarts, 6 de juny, el saló d’actes del Museu de la Ciutat acollirà la xarrada “Les roques del Corpus de València. Una aproximació al seu estudi tècnic i estat de conservació” a càrrec de Vicent Guerola Blay, professor de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Universitat Politècnica de València i investigador de l’Institut Universitari de Restauració del Patrimoni de la UPV.

Dimecres, 7 de juny, el Museu del Corpus acollirà l’exposició “La imatge del Corpus. Cartells de la festa grossa”.

Per la seua banda, dissabte 10 de juny, la Banda Simfònica Municipal de València actuarà a la plaça de la Mare de Déu amb un programa íntegrament valencià que inclou les peces Marxa del rei barbut de Matilde Salvador, Tres danses valencianes d’Amand Blanquer, Homenaje a la tempranica de Joaquín Rodrigo, Siluetes de Manuel Palau, Es xopà hasta la moma de Salvador Giner i l’Himne de la Comunitat Valenciana del mestre Serrano i Maximilià Thous.

 

DESCARREGA ACÍ EL PROGRAMA OFICIAL DEL CORPUS 2023

Artur Part

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad
× ¿Quieres decirnos algo?