L’Ajuntament aprova el programa d’actes del 9 d’Octubre

L’Ajuntament aprova el programa d’actes del 9 d’Octubre

La Junta de Govern Local ha aprovat hui el programa d’actes amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre, que recupera enguany la seua plena normalitat. La novetat en esta ocasió és que el tradicional castell de focs artificials, que es dispara la nit anterior, es durà a terme al campus de Tarongers. La processó cívica transcorrerà pel seu itinerari habitual fins al Parterre, una vegada acabades les obres de la plaça de la Reina.

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha explicat en relació amb el castell de focs artificials que “l’any passat ja es va disparar al Passeig Marítim i enguany provem una nova alternativa amb molt d’espai perquè la gent puga disfrutar al màxim de l’espectacle”. Galiana, a més, ha fet una crida a tota la ciutadania per participar en els diversos actes programats per al 9 d’Octubre.

El programa d’actes aprovat per la Junta de Govern inclou el dissabte, 8 d’octubre, l’exposició de la Real Senyera en el Saló de Cristall des de les 10 del matí fins a les 9 de la nit. (L’últim accés serà a les 20.30 h). També en el Saló de Cristall i a partir de les set de la vesprada s’interpretarà el Cant a la Senyera. A les 19 h en la plaça de l’Ajuntament, mostra de balls i música valenciana i en acabar, Dansà Popular. A les 20 h, representació de les ambaixades de la conquesta de la plaça dels Furs, organitzada per la Federació Valenciana de Moros i Cristians. Els actes de la jornada es tanquen a les 23 h amb el castell de focs artificials des del campus de Tarongers.

El diumenge, 9 d’Octubre, a les 12 h, processó cívica i ofrena floral a Jaume I. L’itinerari serà plaça de l’Ajuntament, carrer Sant Vicent, plaça de la Reina i carrer de la Pau fins a arribar a la plaça d’Alfons el Magnànim. Després de l’ofrena davant l’estàtua del rei Jaume I en el Parterre, es reprendrà la processó cívica pel carrer Pintor Sorolla, carrer de les Barques i plaça de l’Ajuntament. En acabar la processó cívica, mascletada en la plaça de l’Ajuntament. A la vesprada, a partir de les 16.30 h, Entrada de Moros i Cristians Ciutat de València per carrer de la Pau, carrer Sant Vicent, plaça de l’Ajuntament i carrer Marqués de Sotelo.

A més dels actes centrals, el programa inclou també el diumenge 2 d’octubre, a les 12 h Alardo d’arcabusseria pel carrer Maria Cristina i plaça de l’Ajuntament. El dijous, 6 d’octubre, concert extraordinari de la Banda Simfònica de València en el Palau de les Arts i l’endemà, 6 d’octubre, concert de l’Orquestra de València a les 19,30 h també en el Palau de les Arts.

Artur Part

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad
× ¿Quieres decirnos algo?