Divendres que ve 1 de juliol arranca l’edició 2022 dels Concerts de Vivers, amb una programació que inclou 18 cites musicals i més de 25 artistes. Al llarg de quatre setmanes, fins al diumenge 24, els Jardins del Real acolliran les actuacions d’un variat programa, que presenta diferents gèneres musicals, des de pop i rock a rap, música electrònica o ritmes urbans, entre altres.

El cicle musical inclou també la presència de sis noms del panorama internacional: Cat Power, Resident, Steve Vai, Julian Marley, Crystal Fighters i Simple Minds, amb els quals l’edició de 2022 es convertix en una de les més internacionals dels últims anys. A més, el programa compta amb una notable presència d’intèrprets femenines, com ara India Martínez, Rigoberta Bandini, Vanesa Martín, Suu, Sandra Monfort o Lisasinson. Les últimes bandes a incorporar-se al cartell han sigut Mr Sanchez, que actuarà juntament amb Leon Benavente; Maio, que acompanyarà a Resident; i El Último Vecino i Nueve Desconocidos, que actuaran junt amb Los Planetas.

Els Concerts de Vivers formen part la Gran Fira de València, una cita del mes de juliol a la ciutat que data de l’any 1871. L’organització del cicle musical ha inclòs també zona de restauració i servicis d’aparcament de bicicletes. L’obertura de portes del recinte tindrà lloc a les 19:30h cada dia de concert, i les entrades estan disponibles al web oficial www.concertsdevivers.com.

18 vetlades musicals

El programa arrancarà el divendres 1 de juliol amb el grup Stay Homas, una proposta de pop, rock, reggae i bases electròniques, que estaran acompanyats per Suu i Maluks. Un dia després, el dissabte 2, el protagonisme serà per a dos formacions valencianes: Los de Marras, rock urbà amb el seu disc Peligro Esperanza; i El Tío la Careta, que es caracteritza per mesclar rumba, reggae, rock i altres estils. El dimarts 5, els assistents gaudiran amb les veus de Cat Power, pop independent que presentarà l’àlbum Covers; i amb Sandra Monfort, guanyadora de dos premis Carles Santos de la Música Valenciana en 2021 amb el seu disc Niño Reptil Ángel. El madrileny Leiva presentarà el seu nou treball, Cuando te muerdes el labio, el dimecres 6. I un altre dels grans noms de la música espanyola, La Oreja de Van Gogh, repassarà 25 anys d’èxits en un recital que se celebrarà el dijous 7.

El dia 8, el festival albergarà l’única actuació que el grup Zoo farà a València enguany. Les bandes locals Tenda i Lisasinson completaran una nit de sabor valencià; mentre que l’endemà, dissabte 9, tindrà lloc l’actuació d’Antònia Font, banda mallorquina que reapareix en els escenaris després de quasi una dècada de separació. Així mateix, el públic podrà descobrir una veu emergent del panorama balear, Maria Jaume. El segon cap de setmana de juliol es tancarà amb l’Índia Martínez, qui oferirà les seues composicions de flamenc-pop. Posteriorment, el dijous 14, el grup León Benavente oferirà Era, el seu quart àlbum d’estudi, acompanyats pel trio valencià Mr. Sanchez.

El rap del porto-riqueny Resident, caracteritzat pels seus missatges de denúncia política i social, tornarà a ressonar en els Concerts de Vivers el divendres 15 de juliol. L’endemà, el guitarrista Steve Vai interpretarà les composicions del seu nou disc, Inviolate, després dels seus 30 anys de trajectòria. I com en ocasions anteriors, el cicle als Jardins del Real acollirà una de les festes de presentació del Rototom Sunsplash de Benicàssim. El diumenge 17 de juliol serà el torn del reggae, amb Julian Marley, fill de Bob Marley, i de la formació The Danse Crashers. Així mateix està prevista la presència de Rigoberta Bandini, projecte artístic de la catalana Paula Ribó, que actuarà a València en dos jornades consecutives: el dimarts 19 i el dimecres 20 de juliol. I el dia 21, la malaguenya Vanesa Martín portarà als Jardins del Real grans èxits com a “Complicidad”, “Inventas” o “Te has perdido quien soy”.

Els Crystal Fighters, formació que es caracteritza per la mescla d’estils i les seues referències a l’house eivissenc, es pujaran a l’escenari el divendres 22 de juliol. Un altre grup de referència de la música espanyola, Los Planetas, actuarà el dia 23 en el marc de la gira de presentació de Las canciones del agua, i tocaran amb El ÚltimoVecino i Nueve Desconocidos. Els Concerts de Vivers es tancaran el 24 de juliol amb l’actuació dels escocesos Simple Minds, formació que aprofitarà per a festejar 40 anys d’èxits amb la presència del guitarrista Charlie Burchill i el vocalista Jim Kerr.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad
× ¿Quieres decirnos algo?
A %d blogueros les gusta esto: