València torna a obrir els dilluns La Llotja, L’Almoina i les Torres de Quart i de Serrans

València torna a obrir els dilluns La Llotja, L’Almoina i les Torres de Quart i de Serrans

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha anunciat que dilluns que ve 6 de juny es recuperarà una dinàmica suspesa a causa de la pandèmia, l’obertura de la Llotja dels mercaders, les Torres de Serrans, les Torres de Quart i el Centre Arqueològic de l’Almoina, els dilluns en el seu horari habitual.

Tal com ha recordat Tello, és una pràctica habitual en molts museus i espais patrimonials europeus el tancament un dia a la setmana, generalment els dilluns, per a permetre operacions tècniques de manteniment i facilitar la gestió de la plantilla del personal d’atenció al públic, encara que internament es continua funcionant amb normalitat. No obstant això, la demanda turística, especialment en les grans ciutats, va portar fa anys a obrir de forma continuada durant tota la setmana en centres específics per a atendre el nombre cada vegada major de visitants.

Este era el cas de la Llotja, les Torres de Serrans, les Torres de Quart, L’Almoina i el Museu de la Ciutat, on es reforçava el personal habitual amb treballadors subalterns d’altres centres. Però esta dinàmica es va canviar a conseqüència de la pandèmia. Com es recordarà, després del final del confinament es van haver d’adoptar mesures rigoroses per a evitar la transmissió de la malaltia, entre elles el tancament els dilluns de tots els centres, per a limitar la mobilitat del personal i previndre així els contagis. L’efectivitat d’esta decisió i altres adoptades per a donar resposta a la pandèmia ha quedat àmpliament demostrada, ha assegurat la regidora, ja que l’impacte d’esta en els museus i centres patrimonials ha sigut molt baix, permetent-ne el gaudi per tota la ciutadania.

“Ara, amb una baixada en els casos greus per covid, i coincidint amb la temporada estival i amb el repunt del turisme a la nostra ciutat, tornem a obrir els dilluns La Llotja, les Torres dels Serrans, les Torres de Quart i L’Almoina”, ha explicat la regidora. Respecte al Museu de la Ciutat, Tello ha matisat que no entra en esta iniciativa, ja que actualment està tancat per obres, “les quals avancen a bon ritme”, ha conclòs.

Artur Part

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad
× ¿Quieres decirnos algo?